Съпругата на Матю Макконъхи - Камила Алвес Макконъхи, написа детска книга, героите в която са възрастни, съобщи Асошиейтед прес.

"Опитай само хапка" напомня за фразата, казвана толкова често на деца, които не искат да се хранят. В книгата на Камила Алвес Макконъхи обаче тя е насочена към възрастни, които не искат да се откажат от сладоледа, сладкишите и пърженото пиле и да преминат към здравословни храни.

"Тя не проповядва да бъдеш идеален. Знам, че не съм такава, нито пък семейството ми. Имаме още много за постигане - казва Алвеш, която е бивша манекенка. - Книгата е за това, че трябва да се правят малки промени."

Децата в книгата в стихове, написана в съавторство с Адам Мансбак и илюстрирана от Майкъл Болд, са добронамерени. Те искат от родителите си, които приличат на Алвес и съпруга й, да са широкоскроени и да дадат шанс на кейла и други полезни храни. В крайна сметка родителите опитват карфиол и им харесва.

Алвес, която има три деца, говори спокойно за трудностите с капризните малчугани. Малкият й син, който е на 9 години, например отказал да яде каквото й да било освен боб. На родителите на капризни деца тя препоръчва да установят правила, но да има един ден през седмицата, когато всичко е позволено. Според нея помага да бъде разрешено на всеки да откаже един зеленчук, както и децата да помагат в готвенето.

Камила Алвес е родена в Бразилия, където е живяла във ферма. Премества се в Лос Анджелис като тийнейджърка. Тя добре си спомня как се отглеждат храните. Семейството й обаче не е ограничавало захарта и това още е проблем за нея. Близките на Матю Макконъхи са говорели за вредата от нея и неговото отношение към сладките храни е много по-правилно.