Сър Антъни Хопкинс ще се включи отново в екипа на Флориан Зелер за филма "Синът", който е продължение на неговия прочут филм "Бащата", съобщи "Труд".

83-годишният актьор ще участва в продължението на "Бащата", което донесе на Хопкинс втората му награда "Оскар" за най-добър актьор за ролята на възрастен мъж с деменция. Сега звездата се присъединява към звезден актьорски състав, който включва Хю Джакман, Лора Дърн и Ванеса Кърби. Филмът е сниман в Ню Йорк, Франция и Лондон.

"Синът" разказва историята на Питър (Джакман) и новата му партньорка Бет (Кърби), чийто живот с новото им бебе изпада в хаос, когато бившата съпруга на Питър - Кейт (Дърн) се появява с техния син тийнейджър. 

Подробности за ролята на сър Антъни Хопкинс все още не са известни.

Режисьорът сподели: "След нашето приключение в "Бащата" не можех да направя продължението без Антъни. Той беше първият, който прочете сценария на "Синът", тъй като една от ролите беше написана специално за него. Да бъде част от екипа ни в новата филмова история беше чест, дълбока радост и ни донесе много емоции", заяви известният драматург и режисьор.