Джъстин Бийбър се завръща довечера на сцената на видео музикалните награди на MTV за истинско шоу, в което ще участват и много други звезди, предаде Асошиейтед прес.

Наградната церемония в центъра "Барклис" в Ню Йорк тази година ще е бъде излъчвана на живо за разлика от миналогодишната, която беше предимно виртуална. В програмата са също изпълнения на Лил Нас Екс, Камила Кабело, Кейси Мъсгрейвс, Шон Мендес, Оливия Родриго, Машин Гън Кели, Доджа Кет, която ще е и водеща на шоуто.

Сред връчващите награди са Били Портър, Конър Макгрегър, Фифти Сент, Меган Фокс, Рита Ора, Ашанти, Симон Байлс, Травис Баркър.

Джъстин Бийбър е с най-много номинации за наградите - седем, включително за изпълнител на годината и видео на годината за "POPSTAR''. Той не се е качвал на сцената на видео музикалните награди на MTV от 2015 г., когато изпълни "What Do You Mean?''.

Меган дъ Стелиън е с шест номинации. С по пет номинации следват Били Айлиш, Би Ти Ес, Лил Нас Екс, Доджа Кет, Дрейк и Оливия Родриго.

Бийбър и Меган дъ Стелиън ще се съревновават с Ариана Гранде, Доджа Кет, Оливия Родриго и Тейлър Суифт за изпълнител на годината.

Група "Фу файтърс" ще получи наградата "Глобална икона". Тя е признание за "изпълнител или група, които със забележителна кариера и трайно въздействие са запазили уникално ниво на глобален успех в музиката и извън нея". Групата ще пее на церемонията за първи път от 2007 г.