Днешният епизод на предаването "Преди обед", който е последен за този сезон, започна по различен от обичайния начин. В началото му пред камерата застана само Александър Кадиев, който след месеци на спекулации, обяви, че действително се разделя с ролята си на водещ и напуска сутрешния блок на bTV, в чието студио прекара повече от едно десетилетие.

От малкия екран той изнесе емоционална реч, с която се прости със зрителите на шоуто, като през цялото време едва сдържаше блестящите в очите му сълзи.

"Вчера си направих един експеримент. Написах името си в Google. Да, знам, че е себично, но пък кой не го е правил, нали? Така сред резултатите в търсачката видях доста интересни неща за себе си. Направи ми впечатление, че през последните дни има десетки статии от тип: "Слиза ли Сашо Кадиев от ефир?", "Времето на Сашо Кадиев изтича", "Ще каже ли bTV истината за Сашо Кадиев?"... Доста конспиративни заглавия около моята персона. Но нека отговоря на въпроса, който явно мнозина си задават - да, днес с bTV ще кажем истината и тя е много проста. След 12 прекрасни години като част от "Преди обед" за мен дойде моментът да поема по нов път и днес е последният ми ден в предаването като водещ", призна артистът.

"За мен това бе едно от най-вълнуващите приключения в живота ми и не мога да скрия, че това бе едно от най-трудните решения, които ми се е налагало да взема някога. Не мога да скрия, че за мен "Преди обед" е много повече от предаване, защото то бе животът ми през последните дванадесет години. Тук израснах като човек и професионалист. Тук се научих да ставам рано, но не и да идвам навреме... Тук научих, че мечтите се сбъдват и всичко е възможно.

Снимка: bTV

Тук съм имал много успехи, допускал съм и много грешки, но се поучих от тях... надявам се. Тук срещнах невероятни хора. Тук най-сетне успях да изляза от сянката на майка си. Искам да благодаря на всички - на вас, зрителите, че се забавлявахме заедно толкова много години и толкова много преди обеди; на bTV за смелостта да повярва в мен и да работим заедно толкова време; на целия екип на предаването за професионализма и любовта им; и специално на Деси, че винаги ме е подкрепяла и име изтърпя толкова много години. Благодаря ви! Това не е "Сбогом", а "До скоро!", обяви в края на изявлението си.

Малко преди емоциите му да вземат връх, в кадър се появи колежката му Деси Стоянова, която го притегли в прегръдка, за да го успокои. На свой ред тя също изказа признателността си към него за прекрасните моменти, които са споделили в ефир, като сподели, че това няма да е последната им среща, защото е убедена, че им предстоят още много такива.

Снимка: bTV

"Така е, но вече ще бъда гост, за да говоря за живота си", отбеляза актьорът и се пошегува: "Само че ще ви помоля да ме каните след 11:00 часа".

Синът на Катето Евро така и не разкри причината, поради която е взел решението да се оттегли от мястото си в предаването, но по всяка вероятност ще го направи малко по-късно в специално интервю, което предстои да даде на дългогодишната си екранна половинка в рамките на днешния епизод.

Припомняме, че в продължение на месеци редица медии спекулираха, че той се кани да се раздели със сутрешните си ангажименти в телевизията, за да се посвети изцяло на актьорската си професия, изявявайки се както на театралната сцена, така и на големия екран. Няколко издания дори си позволиха да посочат имената на Петър Дочев и Николаос Цитиридис, които според тях имат готовност да седнат на дивана, за да го заместят още през този септември.

Снимка: bTV