Тя вече плува в дълбоко море. Дуа Липа потвърди участието си в дългоочаквания филм на Грета Гервиг "Барби", в който ще играе кукла русалка.

Новината бе съобщена във вторник с поредица от плакати с индивидуални снимки на актьорския състав, пише "Билборд". Соло кадърът на Дуа показва как тя позира на искрящ лилав фон, с яркосиня перука и сутиен с мидички.

Опашката на изпълнителката на "One Kiss" е извън кадър, но слоганът на плаката е достатъчно потвърждение: "Тази Барби е русалка".

Всички плакати на героините съдържа подобен слоган, вероятно имитиращ марката на световноизвестната кукла.

"Тази Барби е лекарка", гласи плакатът на актрисата Хари Неф, а плакатът на Ема Маки е: "Тази Барби има Нобелова награда по физика".

Уил Ферел също се появява на плакат с розова вратовръзка, но неговият персонаж е по-малко ясен, тъй като на плаката му пише само: "Моля, казвайте ми мамо".

Отдавна се говори, че Дуа ще има участие в последния режисьорски проект на Гервиг, начело с Марго Роби, която играе всъщност "Барби".

Що се отнася до слуховете, че певицата ще допринесе с музика за саундтрака на филма, това все още не е ясно. Потвърждението ще дойде най-късно до 21 юли, когато прожекцията тръгва по кината.

Вижте плакатите на актьорите: