Сашка Васева обнадежди почитателите си, казвайки, че прогнозите на лекарите в Германия са благоприятни и тя ще възвърне зрението си. Вчера сутринта певицата и съпругът ѝ, които в момента се намират в Мюнхен с дъщеря си Христина-Елена, се включиха чрез видео връзка в "Тази събота и неделя" по bTV, за да разкажат повече за нейното състояние. Окуражаващото становище на специалистите обаче съвсем не отменя надпреварата, която изпълнителката води с времето, тъй като състоянието ѝ продължава да бъде критично, а болестта напредва с всяка изминала минута, сподели половинката ѝ Христо Бакърджиев.

В ефир той сподели, че макар половинката му да не пада духом, борейки се да преодолее този критичен момент в живота си, трябва спешно да се предприемат действия за отстраняването на тумора в мозъка ѝ, който притиска зрителните нерви, причинявайки слепота. Бизнесменът категорично заяви, че операцията е единственият възможен изход от тази тежка ситуация, който да я спаси.

За разлика от предишното интервю с двойката за "Здравей, България" по Нова телевизия, в което единствено Бакърджиев говори, този път блондинката се включи в разговора с върналата се на екран Петя Дикова. Запитана от водещата какво си пожелава по случай неотдавнашния си 55-и рожден ден, тя отговори, че иска здравето да бъде на нейна страна, а онова, от което се нуждае, е любовта на публиката. Васева разкри, че процедурата за отстраняване на образуванието, чиято начална сума възлиза на 90 хил. евро, вече е насрочена, но така и не разкри точната дата, на която предстои да се проведе.

Снимка: Скрийшот bTV

Вместо това, също като партньора си, тя категорично заяви, че няма дарителска сметка за набиране на средства за нейното лечение и ако някой се натъкне на такава, не трябва да се доверява, защото това е измама. Мъжът ѝ допълни, че засега двамата се опитват да покрият разходите сами, разчитайки на личните си финанси, но ако изпитат затруднение, то лично ще обявят, че имат нужда от помощ. Освен това той каза, че много от техните приятели вече са им предложили такава, но очевидно те не са я приели.

В началото на месеца стана ясно, че в миналото, когато са се появили първите симптоми на Сашка, медиците са сбъркали в определянето на нейното заболяване, поставяйки ѝ диагноза атрофия на очния нерв, вследствие на което тя е загубила цяло десетилетие, подлагайки се на грешно лечение. Наскоро обаче роден неврохирург откри истинската причина за загубата на нейното зрение, след което тя замина за Германия за да се подложи на допълнителни тестове. Доскоро се събираше екипът от специалисти, в чиито ръце е съдбата на певицата.

Снимка: Скрийшот bTV