Ветеранът Пол Маккартни, рапърът Кендрик Ламар и младата американска изпълнителка Оливия Родридо ще бъдат сред участниците на фестивала Гластънбъри през месец юни, обявиха организаторите.

Музикалният форум тази година се завръща след тригодишно прекъсване заради пандемията, като ще се проведе в периода от 22 до 26 юни.

Пол Макартни трябваше да се включи в музикалното събитие през 2020 г.

"За нас, да имаме Пол Маккартни очевидно е мечта, огромен момент в нашата история", казва съорганизаторката Емили Ивис, цитирана от ВВС.

Маккартни и Ламар се включват сред хедлайнерите на фестивала заедно с Били Айлиш и Даяна Рос, които преди доста потвърдиха ангажимента си.

Били Айлиш

Снимка: Getty Images

Бившият член на "The Beatles" ще се качи на сцената в събота, 25 юни, една седмица, след като навърши 80 години, което ще го направи най-възрастният изпълнител, участвал някога във фестивала Гластъбъри.

Били Айлиш, която е най-младият солов музикант на форума, ще се представи в петък вечерта. Даяна Рос и Кендрик Ламар ще излязат пред публика два дни по-късно.

Фестивалът, който се провежда на огромно поле в югозападната част на Англия, представи първия си постер в началото на година, предава БТА. От него стана ясно, че в тазгодишното издание ще се включат също Арло Паркс, "Улф Алис", Сам Фендър, Меган дъ Стелиън, Фийби Бриджърс, Доджа Кет и Хърби Хенкок.

Даяна Рос

Снимка: Getty Images