Години наред Селена Гомес се чувстваше "преследвана" от връзката си с Джъстин Бийбър, търпеше непрестанните въпроси на папараците и безкрайния разказ за холивудския ѝ романс, който светът не можеше да остави, дори дълго след като двамата се разделиха.

"Всичко беше толкова публично", разкрива Гомес, която никога не споменава Бийбър по име, в предстоящия си документален филм "Селена Гомес: "Моят ум и аз", чиято премиера е в петък по Apple TV+.

"Чувствах се преследвана от минала връзка, която никой не искаше да остави на мира", казва тя в документалния филм. "Но след това просто я отминах. Вече не се страхувах."

През 2019 г., година след окончателната раздяла на Гомес с Бийбър и след собствения ѝ психически срив през 2016 г., последван от години, прекарани в и извън рехабилитационни центрове, певицата произнесе реч на вечерята на наградата "Маклийн" за 2019 г., където получи награда за психично здраве, отбелязвайки, че миналите ѝ борби са ѝ помогнали да се излекува. Тя написва баладата си "Lose You to Love Me", която оглави класациите, само за 45 минути.

В следващата сцена тя споменава отношенията си с бившия си.

"Чувствам се така, сякаш трябваше да премина през най-лошото възможно разбиване на сърцето в историята, а след това просто да забравя всичко на мига, беше наистина объркващо", казва Гомес в документа. "Но просто мисля, че това трябваше да се случи и в крайна сметка беше най-доброто нещо, което ми се е случвало."

30-годишната Гомес се среща с 28-годишния изпълнител на "Sorry" през 2011 г. след дългогодишно приятелство и до 2015 г. са разделени. През декември същата година Бийбър започна връзка с настоящата си съпруга Хейли Болдуин Бийбър, макар че след това двойката временно се раздели. Гомес и Бийбър се събраха отново, но в крайна сметка приключиха отношенията си през 2018 г. Месеци по-късно Бийбър направи предложение на Болдуин.

Романтичната драма на триото беше източник на спорове в продължение на години, което накара Болдуин Бийбър най-накрая да я засегне в епизод на подкаста "Call Her Daddy" през септември, в който тя заяви, че никога не е "откраднала" Бийбър от Гомес, и отбеляза, че е била подложена на кибертормоз от феновете на Гомес заради слуховете. Тя добави, че между нея и Гомес "няма лична драма". "Всичко е уважение. Всичко е любов."