Певицата Селин Дион е твърдо решена да се върне към пеенето на сцената, въпреки че страда от рядко неврологично заболяване, наречено Синдрома на скования човек, който причинява скованост на мускулите в торса, ръцете и краката и може да предизвика силни спазми.

"Ще се върна на сцената, дори ако трябва да пълзя. Дори ако трябва да говоря с ръцете си, ще го направя. Ще го направя", каза 56-годишната звезда в интервю пред NBC.

"Аз съм Селин Дион и днес гласът ми ще бъде чут, не само защото трябва, а защото искам и ми липсва", допълни още носителката на "Грами", която стои зад хитове като "My Heart Will Go On". 

Припомняме, че през декември 2022 г. за първи път разкри, че е диагностицирана с автоимунното заболяване. Няма лечение за Синдрома на скования човек, който е прогресивен, но лечението може да помогне за контролиране на симптомите. По данни на Националния институт по здравеопазване на САЩ състоянието засяга два пъти повече жени, отколкото мъже. 

Самата Дион сподели, че е изпробвала различни средства, от парни душове до лекарства без рецепта и посещавала офталмолози, но всички те са били безрезултатни.

Заради заболяването Дион бе принудена да отмени редица планирани концерти, като заяви, че не е достатъчно силна, за да излезе на сцената.