Семейството на Крис Корнел и лекарят му, когото обвиняваха, че му е предписвал големи количества лекарства, решиха извънсъдебно спора помежду си, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Според документите, внесени в съда от адвокатите на вдовицата на певеца Вики Корнел и децата им Тони и Кристофър Николас Корнел, е постигнато конфиденциално споразумение. Документите са внесени през април.

През 2018 г. семейството на Корнел заведе дело в съда в Лос Анджелис, в което твърди, че лекарства, особено препаратът против тревожност лоразепам, предписан от д-р Робърт Коблин, са довели до неадекватно поведение на фронтмена на "Саундгардън" преди смъртта му през 2017 г. в Детройт. Корнел почина на 52 г.

Съдебните медици заключиха, че причина за смъртта на Корнел е самоубийство чрез обесване. Изследвания показаха наличие на лоразепам, барбитурати и антиопиодния препарат налоксон в организма на Корнел, но не се посочва те да са били фактор за смъртта на музиканта.

В съдебния иск се казва, че Коблин и практиката му в Бевърли Хилс, Калифорния "небрежно и многократно" е предписвала "опасни, повлияващи съзнанието лекарства на Крис Корнел, които са ограничили съзнанието и преценката му и са го подтикнали към опасно импулсивно поведение, което той не е могъл да контролира и това е струвало живота му".

В иска се изтъква, че лекарят е сторил всичко това, макар да е знаел, че Корнел в миналото е имал сериозни проблеми, свързани със злоупотреба с медикаменти.

В отговор на иска Коблин и защитата му отхвърлят обвиненията в нарушения и каквато и да е отговорност за смъртта на Корнел.

Предстои съдия да одобри постигнатото между двете страни споразумение. Ако това не се случи, делото ще се разглежда от съда.