Песента "Running Up That Hill" на Кейт Буш е на път да стигне до второ място в британската класация благодарение на сериала "Странни неща" на Netflix, който го използва за новия си сезон.

Официалната компания, която следи продажбите и изготвя класациите, посочи, че сингълът, който заема осмото място, съдейки по тенденциите е с голям шанс да се изкачи с шест позиции тази седмица.

Най-високото място, което достигна песента "Running Up That Hill" при издаването ѝ през 1985 г., е третото.

Кейт Буш

Снимка: Getty Images

Четвъртият и предпоследен сезон на поредицата се излъчва от края на май по стрийминг платформата. Песента на Кейт Буш има важно място в интригата и "се подмлади благодарение на младите фенове, които харесват епизодите", написа 63-годишната певица на официалния си сайт.

"Всичко това е много вълнуващо! Благодаря на всички, които подкрепиха песента", добави тя.

"Sex Pistols" също се радват на подновена слава благодарение на антимонархическия хит "God Save the Queen" заради честването на платинения юбилей на кралица Елизабет Втора, предава БТА. Те имат шанс да влязат в топ пет на британската класация. Пънк-рок групата не се е представяла толкова добре от третото място през 1979 г. за "C'mon Everybody". "God Save The Queen" предизвика скандал през 1977 г. , когато беше издадена за 25-годишния юбилей на трона на Елизабет Втора.