Топ тенисистката Серина Уилямс свали дрехите си за информативната кампания за превенция на рака на гърдата "I Touch Myself".

Спортистката се появява без горнище в 9-секундно видео, в което пее част от хита от 1991 г. на Divinyls "I Touch Myself".

"Обичам се, искам да ме обичаш", изрича Серина в клипа.

Вокалистката на групата - Криси Амплет си отиде от рак на гърдата през 2014 година и искаше въпросната песен да остане след нея като напомняне за жените редовно да се проверяват за бучки.

Кампанията ще продължи с пълна сила през месец октомври, който е посветен на осведомеността за откриването и лечението на заболяването. Серина се включва в проекта "I Touch Myself Project", създаден в партньорство с производителя на сутиени Berlei, през 2014 година, малко след смъртта на Амплет.

Тазгодишният US Open бе драматично преживяване за Уилямс. Тя достигна втория си финал от Големия шлем в рамките на една година и бе на крачка от това да изравни рекорда на Маргарет Корт от 24 титли. Серина обаче загуби мача срещу японската сензация Наоми Осака. По време на играта Уилямс счупи ракетата си, а по-късно, заради отнета точка, нарече съдията "лъжец" и "крадец". Грубото нарушаване на правилата доведе до присъждане на гейм в полза на Осака и още бурни реакции на Серина. Заради тези събития сега спортистката е в немилост.