Мелинда Френч Гейтс беше забелязана с огромен диамантен пръстен на годежния си пръст, на слизане от частен хеликоптер в Ню Йорк.

Мелинда се появи с широка усмивка, придружена от асистент, който й помагаше с багажа. На рамото си носеше голяма розова пазарска чанта на Chanel, която се продава за около 6600 долара.

Въпреки че цялата й визия струва няколко хиляди, огромният камък на безименния й пръст предизвика най-голямо внимание на дебнещите я папараци. Въпреки че засега няма публично оповестяване за един евентуален годеж на Мелинда, след раздялата си с Бил Гейтс през 2021 г. и двамата вече се радват на нови партньори.

След като двойката се раздели, Мелинда говори подробно за това какво е довело до разпадането на брака й, споделяйки, че няма едно конкретно нещо, което да е довело до раздялата им, а по-скоро са куп неща, които са се натрупали с времето.

На този етап Мелинда Гейтс разполага с финансово състояние от около 13 милиарда долара; Бил Гейтс притежава състояние на стойност над 148 милиарда долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

След развода им Бил е засичан многократно с 60-годишната Пола Хърд, бившата съпруга на съизпълнителния директор на Oracle Марк Хърд, който почина през октомври 2019 г.

Мелинда, която нарече развода си със софтуерния милиардер "невероятно болезнен", се вижда с бившия репортер на Fox Джон Дю Пре, от 2022 г.

Дю Пре, който е работил като водещ на новини в различни градове, преди това е бил женен за "Мис Юта" от 1985 г. Джина Ларсен.

Въпреки че подробности около началото на романса им все още не са ясни, Мелинда за първи път разкри през март 2022 г., че официално се потапя в света на срещите след развода си с Бил.

По това време тя каза на водещата на CBS Mornings Гейл Кинг, че "определено" е отворена да намери любовта отново - и дори разкри, че вече е срещнала някои ухажори.

"В този момент е интересно", каза тя тогава. "Знаеш ли, потапям малко пръста си в тази вода. Имам чувството, че съм на наистина добро място. И съм наистина, наистина развълнуван от живота си и от света - работата, която предстои."