Колумбийските изпълнителки Шакира и Карол Джи представиха дългоочакваната регетон колаборация - "TQG". Премиерата на песента бе потвърдена в края на миналия месец в Instagram от двете певици и с грандиозен анонс на екраните на Times Square в Ню Йорк, където хиляди фенове се появиха, за да гледат кратък клип от официалното видео.

"TQG" е закачлив химн за раздялата и е парчето на фокус в новия албум на Карол - "Mañana Será Bonito" Песента показва музикалните звезди в най-безпощадната им светлина, като всяка от тях намеква за връзки от миналото си - Карол разказва за раздялата си с рапъра Anuel AA през 2021 г., а междувременно Шакира споменава за човек, който се е отдалечил от нея - препратка към публичната ѝ раздяла с футболиста Жерар Пике след 11-годишна връзка. За визуализацията към парчето, заснета в Барселона, екипът наема цяла сграда с достатъчно място за шест снимачни площадки.

"Написах песента миналата година. Тя имаше много силно значение за мен, което се развиваше с течение на времето. Въпреки че сега жовотът ми е доста по-различен, това бе конкретен момент, за който искам да споделя", казва Карол пред списание "Rolling Stone", като признава, че отдавна е искала да си сътрудничи с Шакира, но първоначално тя не е част от новото парче. След като чува "Monotonía", съвместната работа на колежката си с Ozuna, изпълнителката осъзнава, че нейната история пасва идеално на "TQG".

Сред другите сътрудници на Карол в колекцията ѝ "Mañana Será Bonito" са Romeo Santos, Sech и Carla Morrison. Албумът е пътешествие през различни емоции, които тя е изпитала в момент на преход в живота си. На обложката може да видите емоционалното пътешествие на певицата чрез символи, които съпътстват музиката в "Mañana Será Bonito". Всеки елемент има значение и е насочен към основното послание, което тя иска да поднесе на своята публика:

"Името на албума е фраза, която си повтарях, когато всичко се объркваше. Преживявах най-добрия момент в кариерата си, но лично аз бях наистина откъсната от себе си и от приятелите си. Не бях нещастна, но не бях и щастлива. Затова всеки ден си казвах: "Всичко е наред, mañana será bonito - утре ще бъде прекрасен ден".

Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

"Песните ми са най-добрата терапия, те са по-ефективни от сеанс при психолог или психоаналитик", каза Шакира в първото си интервю след излизането на сингъла ѝ, в който напада бившия си партньор.

Записът на парчето "BZRP Music Session #53" през януари е бил "отдушник" за нея, сподели изпълнителката пред мексиканската телевизия в половинчасово интервю.

"Влязох в студиото в едно състояние на духа и излязох в друго. Това беше страхотен отдушник, необходим за моето изцеление, за процеса ми на възстановяване", обясни Шакира.

"Не мисля, че щях да бъда там, където съм днес, без тази песен, без възможността да изразя себе си, да размишлявам върху болката", добави певицата.

По думите ѝ нейният 10-годишен син Милан ѝ е предложил да запише песента с аржентинския продуцент Бизарап. "Той ми каза: Трябва да направиш нещо с него, Бизарап е аржентинският бог", сподели изпълнителката.

Шакира и 36-годишният бивш футболист обявиха раздялата си през юни миналата след повече от десетилетие заедно, припомня БТА. Бившата двойка има две деца - Милан и 8-годишния Саша.

"Много фитнес, но работи малко и за мозъка", "Смени Ферари с Туинго, Ролекс с Касио", "Няма да се върна при теб, дори да плачеш или да ме молиш", "Превъзхождам те и затова си с такъв като теб", пее Шакира в парчето, което съдържа нападки и срещу новата половинка на Жерар Пике, 23-годишната испанка Клара Чиа.