Шакира отново подхвана темата за бившия си - футболиста Жерар Пике.

В интервю певицата заяви, че докато били все още заедно, е направила един голям компромис, а именно поставила е кариерата си на пауза, за да го подкрепя във футболните мачове. "Дълго време отлагах кариерата си, за да бъда до Жерар. Имаше много жертви в името на любовта."

Колумбийската попзвезда и бившият професионален испански футболист бяха заедно в продължение на 11 години, преди да обявят раздялата си през юни 2022 г. "Моят приоритет беше моят дом, моето семейство. Вярвах в "докато смъртта ни раздели". Вярвах в тази мечта", каза Шакира пред Billboard.

След краха на отношенията им певицата започна работа по първия си албум от седем години насам - Las Mujeres Ya No Lloran, което в превод означава "Жените вече не плачат".

Той представлява "трансформацията на болката в творчество, на разочарованието в продуктивност, на гнева в страст, на уязвимостта в устойчивост". Албумът включва и хита на Шакира с продуцента Bzrp, който направиха в чест на 37-годишния Пике и новата му жена в живота.

Снимка: Getty Images

Това се случва на фона на делата за данъчни спорове в Испания, които доскоро водеше певицата, като бе обвинена, че не е платила данъци в размер на 14,5 млн. евро в периода 2012-2014 г. През ноември тя постигна споразумение с властите и се съгласи да плати глоба в размер на над 6 млн. паунда.

Тогава заяви, че адвокатите й са били "уверени", че съдът ще се произнесе в нейна полза след процеса, но е решила да уреди въпроса предварително.