Исабел Мебарак, световноизвестна с творческият псевдоним Шакира, се опитва да канализира болката от изневярата и краят на една голяма любов, в музика, но дали успява?  

Латино дивата, извън звездната си орбита, също е просто една жена, която не е застрахована от житейските турбуленции и й се случи най-тъжното нещо, което може да сполети някого - любовта да свърши. Тя разкри как се справя след разпадането на връзката й с Жерар Пике след като той й изневери и заживя с друга. Певицата се изповяда пред "Billboard", където говори за живота си след раздялата и как успява да съчетае кариерата с отглеждането на двамата си синове. 

46-годишната изпълнителка, чийто бедра не лъжат, отговори на въпрос дали сега е щастлива така: "Това е много кратък въпрос за много дълъг отговор. Не мисля, че всеки има достъп до щастието. Запазено е за много малко, избран брой хора, и не мога да кажа, че съм част от клуба им в този момент".

Кариерата на Шакира крачи все по-бързо към челни позиции - наскоро тя стана първият южноамерикански изпълнител, който получи наградата "Video Vanguard" на MTV VMA.

Тя също така е сред певиците с най-големи шансове, номинирани на предстоящите награди "Latin Grammy". 

Шакира споделя, че е насочила болката от раздялата си в музиката си, която се радва на огромен успех, сред феновете й.

Колумбийката, чийто чевръсти движения в областта на ханша са ненадминати, обаче призна:

"Нищо не може да компенсира болката от разрушаването на едно семейство. Разбира се, трябва да продължа заради децата си, това е най-голямата ми мотивация. Но най-голямата ми мечта, повече от събиране на платинени албуми и Грами-та, беше да отгледам синовете си с баща им. Смисълът на това да имаш човек до себе си е да  преодолявате препятствията и да остарявате заедно"

Най-забележителната от скорошната работа на Шакира е нейната дис песен, "Bzrp Music Sessions, Vol. 53", с аржентинския диджей Bizarrap, която описва подробно историята на изневярата от страна на Жерар, който сега се среща с Клара Чиа Марти. Парчето отбеляза четири рекорда на "Гинес". 

Вижте снимки на Шакира >>>

"Чувствам се като котка с повече от девет живота - винаги, когато си помисля, че не мога да се оправя, внезапно получавам втори дъх. Преминах през няколко етапа: отричане, гняв, болка, разочарование, отново гняв, отново болка. Сега съм в етап на оцеляване. Например, както когато просто вдигнете главата си над водата. И това е етап на размисъл. Когато имам време за децата си, наистина го прекарвам с тях", споделя тя.

Снимка: Getty Images

През последните 12 месеца, след раздялата й с Пике, тя има шест хита в класацията на "Billboard".

И шестте песни загатват за раздялата с Пике, които варират в емоции от голяма скръб до ярост и в крайна сметка надежда за това, което предстои в бъдеще.

И "TQG", и "Sessions" достигат топ 10 на Hot 100, като първият оглави "Billboard Global 200". "Sessions" достигна номер 1 в 16 държави, както и в "Hot Latin Songs".

Пред "Billboard":

Пренебрегнах себе си и музиката, заради Жерар и децата

Снимка: Getty Images

Не винаги има около вас трупа, танцьори, за подкрепа на сцената?

По някакъв начин исках да докажа на себе си, че мога да издържа цялата тежест на едно шоу. Всъщност много от моите турнета нямаха танцьори и като цяло бяха ограничена продукция. През 2002-03 на "Tour of the Mongoose", което беше едно от най-успешните ми турнета, с най-голямата продукция, пътувах с онази змия, която се издигна в началото на шоуто, ако помните. Тази змия струва 1 милион долара и транспортирането й още няколко милиона. Когато турнето приключи, мениджърът ми поиска комисионната си и аз казах: "Аха, и колко спечелих от турнето?" Той каза: "Не, ти загуби 6 милиона долара. но искаше да пътуваш с онази кобра, нали?".

Какво да правиш - живееш и учиш.

Все още ли ви харесва да шофирате?

Да, все още карам сама - кола за футболна майка: Toyota Sienna. Изобщо не е секси. В къщата ми няма секси коли. Единственото секси нещо у дома съм аз. (Смее се.)

Започнахте да излизате често. Шегуват се, че сте станала социална пеперуда.

Така е! Преди ме мързеше да излизам. Любимото ми облекло са пижамите ми. Но моите деца са големи фенове на "Маями Хийт". Милан е фен на всички спортове. Така че трябва да го водя на всички бейзболни мачове, всички баскетболни мачове, всички мачове по хокей. Никога през живота си не съм ходил на толкова много спортни събития. Когато са с баща си, аз работя от сутрин до вечер, а след това пия маргарита с приятелите си. 

Начинът ви на живот промени ли се драстично през последната година?

Драматично даже. Но освен факта, че беше драма, времето, което имам с децата си, гледам да си е само наше. Например това лято времето, което прекараха с мен, посветих изцяло на тях. Аз не работех, а те не ходиха на лагер. Посещаваха лагер "Шакира". Ако мога да ги имам само половината от времето, ще извлека максимума от тази половина. 

Но явно историята с Пике, има добра страна, сега се радвате на някои от най-успешните си музикални произведения от години. Съгласна ли сте?

Е, работата е там, че бях посветена на него. На семейството, на него. Беше ми много трудно да се занимавам с професионалната си кариера, докато бях в Барселона. Чисто логистично беше сложно да намеря сътрудник там. Трябваше да чакам дневният режим да съвпадне или някой да благоволи да дойде. Не можех да оставя децата си и просто да отида някъде да правя музика извън дома си. Беше трудно да поддържам ритъма. Понякога имах идеи, които не можех да осъществя. Сега, когато имам идея, мога веднага да си сътруднича с когото си поискам. Нещо неизбежно за Маями, Лос Анджелис, САЩ като цяло - разполагам с логистична и техническа помощ, ресурси, инструменти, хора. Живеейки в Испания, всичко това беше поставено в режим на изчакване.

Интересно наистина...

Затова кариерата ми беше на трето място. Последният път, когато издадох албум, беше преди шест години. Сега мога бързо да извадя музиката си на бял свят, въпреки че понякога си мисля, че тези две неща - да си самотна майка и да поддържаш ритъма на поп звезда, са несъвместими. Трябва да слагам децата си да спят, да отида в звукозаписното студио. Ако нямате съпруг, който може да остане вкъщи с децата, това е едно постоянно жонглиране. Защото аз искам да съм със Саша и Милан, водя ги на училище, закусвам с тях, водя ги да играят. И освен това трябва правя пари.

Толкова е сложно да си работеща майка — научени сме, че можем да правим всичко, но нещо винаги страда. Как мислите?

Не съм ходила на фитнес от година. Е, ходила съм няколко пъти. Не знам колко време мина откакто бях на масаж. Имам тортиколис! Трябва да се направи нещо по въпроса.

Преди всичко това да се случи, тревожехте ли се за издаването на нова музика или бяхте щастлива в Барселона?

Моят приоритет беше моят дом, моето семейство. Вярвах в "докато смъртта ни раздели". Вярвах в тази мечта и имах тази мечта за себе си, за децата си. Родителите ми са заедно, не знам, от 50 години може ли и се обичат като първия ден. С любов, която е уникална и неповторима. Така че знам, че е възможно. Майка ми не си и помисля да напуска болния ми баща. Все още се целуват по устните. И тя винаги е бил моят пример. Това исках за себе си и за децата си, но не се случи. Ако животът ти поднесе лимони, трябва да направиш лимонада. Това правя: лимонада.

Какво научихте за себе си в този процес, което ви изненада?

Моята сила. Мислех, че съм много по-слаба. Преди се разпадах пред най-глупавите проблеми. Щях да създам драма, ако си счупя зъба или подобни неща. Но съзряването, преминаването през наистина трудни неща, ви дава усещане за перспектива. Научаваш се как да цениш добрите моменти и как да не засилваш лошите.

Преди, когато нямах истински проблеми, бях истинска драма кралица. Спомням си, че един път Жерар ми купи пръстен с диамант, защото си счупих зъб в "The Voice" и плаках толкова много. Бях неутешима. А също така бях и бременна, така че може да е било и от хормоните. Сега ако си счупя зъб, отивам при зъболекаря и толкова. Не плача за това два дни подред, както правех навремето, когато бях щастлива.