Шакира разкритикува филма за Барби.

В интервю за сп. Allure певицата обясни, че според нея филмът е предаден по грешен начин и "мъжете и жените имат точно предназначение в обществото, като едното не трябва да е за сметка на другото".

По нейни думи и синовете й Саша и Милан не одобрявали филма. "Имам две момчета. Искам те да се чувстват силни и същевременно да уважават жените", заяви Шакира.

"Харесвам попкултурата, която се опитва да овласти жените, без да лишава мъжете от възможността да бъдат мъже. Вярвам, че трябва да дадем на жените всички качества и да им повярваме, че могат да се справят с всичко, без да губят същността си, без да губят женствеността си", обясни звездата. Тя добави също: "Смятам, че мъжете и жените имат определена цел в обществото. Ние се допълваме взаимно."

Иначе "Барби" е сред най-печелившите филми на всички времена, спечелил 1,4 млрд. долара в световен мащаб. Филмът показва монолог на актрисата Америка Ферера за очакванията, които обществото поставя към жените, което в крайна сметка вдъхновява останалите Барби-та да се разбунтуват.