След животозастрашаващо преболедуване на КОВИД-19, петкратната носителка на награди "Грами" Шаная Туейн се надява да вдъхне радост на слушателите с новия си албум "Queen of Me", съобщи БТА.

Канадската певица и автор на песни, както всички останали, прекарва пандемията затворена вкъщи. Но вместо да бездейства, Туейн твърди, че е била обзета от игриво настроение. Сега звездата би искала всички да се забавляват заедно с нея, докато пандемията отшумява.

Снимка: Getty Images

"В момента има толкова много неща, на които да се радваме - все още сме в празнично настроение. И аз съм на такава вълна. Усещам го и у феновете", каза певицата.

Туейн е астматик, поради което борбата ú с КОВИД-19 води до развиването на пневмония.

"Дробовете ми се възпаляваха ежедневно. На дванайсетия ден направо умирах", каза певицата в интервю с "Епъл Мюзик 1".

След като оздравява, черпи вдъхновение, като записва новия си албум. Албумът беше издаден на 3-ти февруари и вече има два сингъла - танцувалното кънтри парче "Giddy Up!" и закачливата песен, озаглавена "Waking Up Dreaming".

"Когато съм в ролята си на текстописец, просто мечтая. Заигравам се с въображението си, забравям за всичко останало, само мечтая", каза тя. "Именно мечтите определят целите ми".

Снимка: Getty Images

Туейн, която вече е продала повече от 85 милиона албума, започва да пее на тригодишна възраст. На осем изпълнява песни в барове, за да помага на семейството си финансово.

Покрай новия си албум кралицата на кънтри музиката се подготвя за световно турне. Първият концерт ще се проведе в Спокейн, Вашингтон през април, а краят на турнето ще бъде сложен във Ванкувър, Британска Колумбия, през средата на ноември.