Принцеса Шарлен продължава да цъфти, след като повече от година беше далеч от хорските очи и не беше ясно какво точно се случва с нея. Тя се завърна в княжеството и пое светските си ангажименти. 

Бившата спортистка и принц Алберт от Монако бяха облечени в елегантни дрехи като за отличен за галата, изпълнена със семейна история.

Снимка: Getty Images

След като дефилира с няколко шикозни тоалета след завръщането си, изборът на принцеса Шарлен на тазгодишната гала вечер на Червения кръст - събитието, което традиционно отбелязва края на светския сезон в Монако - беше просто кралски, отбелязва "People".

Майката на близнаци заложи на дълга бална рокля от леденосин сатен на"Prada", леко бродирана с кристали във флорален мотив. Ограничавайки бижутата до минимум, тя допълни визията си с огърлица Flying Butterfly от Van Cleef and Arpels.

Embed from Getty Images

За втора поредна година след коронавируса най-бляскавата вечер в Монако се проведе като благотворителен концерт на открито, организиран като градинско парти в Монте Карло.

Алиша Кийс - в поразително вталено боди от Miu-Miu в метален цвят, излезе на сцената в понеделник, за да пее пред принцеса Шарлен, принц Албер и 650 гости. Събитието отбеляза втория голям "кралски" ангажимент на Кийс през лятото - тя също участва на празника за платинения юбилей на кралица Елизабет миналия месец.

Embed from Getty Images

Събитието в Монако стартира през август 1948 г., като тон дава  бащата на Алберт - принц Рение. Събират се светски персони в официално облекло, които танцуват под музиката на оркестър, и артисти от ранга на Морис Шевалие. Следващите издания могат да бъдат наречени "еклектично организирани", като едното лято гостите се забавляват с дефиле на Christian Dior, а през следващото - френската балетна звезда Зизи Жанмер показва майсторството си. 

Това бяха вечери, предназначени да се взирате в бижутата на други хора, коментират запознати.

Embed from Getty Images

Принцеса Грейс обаче направи събитието свое и под неин патронаж галата придоби международен характер. "Доста скоро след сватбата им", поясни принц Албер пред "People" през 2018 г. "През 1958 г. мама го пое и то се превърна в нещо друго". 

Използвайки контактите си, американската актриса, превърнала се в кралска особа, Грейс надгражда събитието, насищайки го с холивудски имена, парижки дизайнери и знаменитости от мейнстрийма. Под вещото ръководство на Грейс, галата се превръща в "невъзможен билет", включващ артисти като Ела Фицджералд, Сами Дейвис-младши и Франк Синатра. Тя създава това, което писателят Джефри Робинсън нарича "най-голямото социално събитие в европейския календар".

"Спомням си, че виждахме как мама и татко се подготвят за това, когато бяхме деца", коментира принц Албер.

Embed from Getty Images