Актьорът Шая Лабъф отрече обвиненията на бившата си приятелка, певицата FKA Twigs, която заведе дело срещу него миналата година, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

В подадените в съда документи адвокатът му пише, че актьорът "отрича общо и конкретно всяко обвинение".

Британската певица FKA Twigs заведе дело за претърпяно насилие срещу бившия си приятел Шая Лабъф през декември миналата година. Искът ѝ е подаден в съда в Лос Анджелис.

Вижте снимки на FKA Twigs >>

Певицата твърди, че докато са поддържали връзка в периода 2018-2019 година Лабъф нееднократно е прилагал спрямо нея физическо и емоционално насилие. Според иска актьорът я е душил и съзнателно я заразил с венерическа болест. Тя настоява за обезщетение за сексуален побой, нападение, емоционален дистрес. Документите са подадени под рожденото ѝ име Талия Барнет.

Шая Лабъф и FKA Twigs

Скрийншот: The Irish Sun

Шая Лабъф е на 34 години. Актьорът е в клиника, но не е известно от какво точно се лекува. Миналата година той разпространи изявление, че се извинява на всички близки, които е наранил. В него споменава стари проблеми с алкохолизъм и агресия.

Адвокатът на певицата заяви, че "юридическата тактика и план за възстановяване на Лабъф, макар и да не са изненадващи, са стратегия за самопомощ, която е насочена погрешно".

Снимка: Getty Images/Guliver Photos