Певицата, актриса и активистка Шер потвърди по случай днешния си 75-и рожден ден, че компания "Universal Pictures" подготвя биографичен филм за нея, съобщи сайтът на сп. "People".

Все още неозаглавената продукция ще проследи възхода на Шер към славата, забележителния ѝ живот и дългогодишната ѝ кариера, според съобщение на звездата в Twitter.

Сценарият за биографичния филм е поверен на Ерик Рот ("Форест Гъмп", "Вътрешен човек", "Мюнхен"), който е работил с Шер над трилъра "Заподозреният" (1987).

Вижте снимки на Шер перз годините >>

Джуди Креймър и Гари Гьоцман ще бъдат продуценти на лентата заедно със самата Шер. Креймър и Гьоцман преди са работили с певицата и актриса над продължението на филмовия мюзикъл "Mamma Mia!" (2018).

"С Гари сме развълнувани да работим отново с Шер и този път да представим нейната вдъхновяваща житейска одисея на големия екран", каза Джуди Креймър в изявление. "За нас е истинско щастие да разкажем историята ѝ на кинозрителите", заяви на свой ред Гари Гьоцман.

През десетилетията си в шоубизнеса Шер е спечелила редица отличия, сред които "Еми", "Грами" и "Оскар", и е получила признание за влиянието си върху поп културата, предава БТА.