След шест години заедно връзката на Тейлър Суифт и Джо Алуин стигна до своя край. Първи за новината съобщава Entertainment Tonight.

Новината идва в момента, в който Суифт е на турне и пътува постоянно, а актьорът не е бил забелязан да присъства с нея.

През годините за вече бившата двойка доста се говореше и за потенциален годеж, който обаче Тей и Джо отричаха до последно.

"Ако взимах по един паунд за всеки път, когато ми кажат, че съм сгоден, щях да имам много пари", пошегува се преди време Алуин пред WSJ списание.

"Искам да кажа, че ако отговорът беше "да", нямаше да кажа, а ако отговорът беше "не", пак нямаше да кажа", добави той за това дали е готов да се разходи до олтара с певицата и авторката на песни.

Снимка: Getty Images

33-годишната носителка на Грами започна да се среща с актьора от Boy Erased през 2016 г. Източник заяви тогава пред PEOPLE, че Суифт "е много щастлива" във връзката им. "Той е нейната опора. Връзката им е зряла и прекрасна", са думите.

По време на COVID пандемията двамата започват да работят заедно в областта на музиката като Джо пише няколко песни под псевдонима William Bowery. След съвместната им работа идват и Грамите, на които Тейлър казва:

"Джо е първият човек, на когото пускам всяка една песен, която пиша, и си прекарах най-добре, пишейки песни с теб в карантината".

А относно как се е стигнало въобще до това пътищата им да се засекат, Тей споделя: "Бях като: "Хей, това може да е наистина да не се получи и да го намразим, [но] тъй като сме под карантина и няма нищо друго, може ли просто да се опитаме да напишем тази песен заедно?"

Свързва ги обичта и по тъжните песни:

"Джо и аз наистина обичаме тъжните песни. Винаги сме се сближавали покрай музиката", казва Суифт пред Зейн Лоу от Apple Music през декември 2020 г. А някои от любовните песни на Суифт, като "Gorgeous", "Call It What You Want" и "Delicate" са вдъхновени от актьора.

 

Актьорът до последно отказваше да говори за връзката, дори и след като бе поканен за интервю за британския Vogue.

"Разбирам любопитството на хората. За мен просто не чувствам, че това е нещо, което искам да предложа, за да бъде разнищвано от тях и не ги засяга. Наясно съм, че хората искат да знаят за тази страна на нещата. Мисля, че успешно сме били потайни... предпочитам да говоря за работа."

Успешно едва ли, защото през 2018-а звездите бяха заснети да се държат за ръце на разходка в Лондон. Двамата бяха забелязани и на афтърпартито на Оскарите през февруари миналата година.