Шокиращи снимки на китайската екшън звезда Джет Ли обиколиха социалните мрежи през изминалите дни. Актьорът е на 55 години, но на снимките изглежда поне с десет години по-възрастен. Джет Ли бе определен като "неразпознаваем" и "крехък", а десетки хиляди фенове изразиха тревога относно неговото здравословно състояние. Актьорът, който дълги години бе известен с младежката си външност и гъвкавата си физика, действително се бори със сериозно заболяване. Той се бори с хипертиреоидизъм - състояние на повишена функция на щитовидната жлеза, което може да предизвика чувство на умора и загуба на тегло. Вижте снимката >>

Джет Ли с дъщеря си и Джеки Чан на премиерата на "Забраненото кралство" през 2008 г.

Снимка: Getty Images

South China Morning Post обяви, че феновете се молят за здравето на звездата. Други предположиха, че това е просто лоша снимка. Все пак, през зимата Джет Ли разпространи видео, с което поздрави феновете си за новата година. А в клипа той определено изглеждаше много по-добре, отколкото на новата снимка.

Мениджърът на Ли - Стивън Часман, внесе яснота. Той каза, че това просто е много лошо заснет кадър, а звездата все пак е на 55.

"Той страда от хипертиреоидизъм, бори се със заболяването от 10 години. Не е нищо животозастрашаващо и той се справя", каза Часман пред Washington Post.

Ли беше диагностициран с болестта през 2010 година. Той се оплаква и от проблеми с гръбначния стълб и крака, които са се получили вследствие на каскади и наранявания на снимачната площадка. През 2013 г. актьорът обясни, че приема лекарства, за да се поддържа и добави:

"Имам болки, но не страдам. Щастлив съм."