На пресконференция в Кан, по повод новия му филм "Анора", Шон Бейкър разкри малко повече за афинитета си към правенето на филми за секс работници.

Премиерата на "Анора" беше по време на филмовия фестивал и получи седемминутни овации. Сюжета проследява историята за стриптийзьорка, която се влюбва в сина на руски олигарх.

Когато го попитаха как и защо проституиращите станаха обект на последните му пет проекта, Бейкър отговори, че след заснемането на "Starlet" през 2012 г., е въведен в света на филмите за възрастни. Така той се е свързал със секс работниците.

"Станахме приятели и осъзнах, че има милиони истории от света на тези хора. Ако трябва да назова една цел на филмите ми, тя е разказването на истории. Това помага да се премахне стигмата, която е била прилагана към професията им", разкрива той.

Бейкър допълни, че може би няма винаги да прави подобни продукции, но загатна, че и следващата му е по тази тема.

Снимка: Getty Images

Във филма, звездата от "Писък", Майки Мадисън, играе Анора, 23-годишно момиче, което работи в стриптийз клуб. Животът ѝ се преобръща, когато се запознава с Ваня, син на руски олигарх. Той я води на едноседмична обиколка във Вегас, по време, на която двамата се женят. Когато родителите на Ваня разбират започват предизвикателствата за двойката.

Според критикът Питър Дебрюдж от Variety, "подривно романтичният секс фарс на Бейкър прави "Хубава жена" да изглежда като филм на Дисни."

Снимка: Getty Images

Бейкър стана редовен гост в Кан през последните години. Той дебютира с "Проектът Флорида" в изданието на фестивала през 2017 година. След това се завърна през 2021 г. с "Червената ракета". Този филм пък разказва историята на бившата звезда от филми за възрастни, Майки, който се завръща в родния си град в Тексас.