Съдбата на модното ревю на Victoria's Secret е неясна и несигурна, след като моделът Шанина Шейк разкри, че бранда е отменил емблематичното събитие.

Вижте снимки от последното шоу >>

Шейк, която участва в няколко предишни дефилета на Victoria's Secret заяви във вторник пред "Дейли телеграф", че тазгодишното шоу няма да се сътои.

"За съжаление шоуто на Victoria's Secret няма да се случи тази година. Обикновено всяка година по това време тренирам като ангел", каза тя.

От бранда и компанията майка L Brands все още не се отговорили на запитвания и телефонни обаждания, свързани с изказването на Шейк.

Шанина каза, че шоуто, което обикновено се осъществява всяка есен, може да бъде възкресено в бъдеще.

"Сигурна съм, че се опитват да работят върху брандирането и нови варианти да направят шоуто, защото то е най-доброто в света", каза тя пред "Телеграф".

През май L Brands разкри, че обмисля да направи промени в годишното ревю. Изпълнителният директор на L Brands Лес Векснър  каза, че компанията не смята "мрежовата телевизия за подходящото място" за шоуто.

Той допълни, че компанията преосмисля буквално всичко, свързано с бизнеса и се фокусира върху "разработването на вълнуващо и динамично съдържание и нов вид събитие, което да бъде доставено до клиентите на платформи, към които са свързани."

Тогава Уенкснър не спомена за окончaтелна отмяна на събитието.

Годишното модно ревю, което представя топмодели, наречени "ангели", по бельо, страда от сериозен спад по отношение на зрителската аудитория през последните години.

През 2018 г. 3,3 милиона души гледаха шоуто, което е много по-малко в сравнение с 9,7 милиона през 2013 г.