7-годишната шведска прицеса Естел е претърпяла инцидент по време на ски и в момента може да се придвижва само с патерици.

Агенция "Дана" съобщава, че дъщерята на 42-годишната престоланследничка принцеса Виктория е в гипс.

Вижте снимки на Естел >>

"Дворът потвърждава, че принцеса Естел има фрактура на пищяла, причинена по време на ски. Тя е гипсирана, но се чувства добре", каза пред агенцията Маргарета Торгрен - шефката на информационната служба на шведския двор.

Произшествието се е случило преди няколко дни, когато семейството е празнувало Нова година в Алпите. Принцеса Естел е била откарана в болница, където ѝ е направена рентгенова снимка. След това ѝ е поставен гипс, се казва в официалното съобщение. Принцесата и семейството не са прекъснали ваканцията си заради инцидента.

Според шведското булевардно списание "Афтонбладет" заради инцидента принцеса Виктория няма да присъства на днешното погребение на писателя Ари Бен, който е бивш съпруг на една от сестрите ѝ. От страна на семейството съпругът ѝ принц Даниел ще отдаде почит.

"Двойката познаваше много добре Ари Бен и го ценеше високо, но заради твърде краткия срок, в който предварително бе съобщено кога ще се състои траурния ритуал, принц Даниел ще представлява цялото семейство", съобщи говорителката на принцесата.

Вижте годината на шведския кралски двор във видеото, публикувано в официалния им канал в Инстаграм.