Силвестър Сталоун оповести, че повече няма да е в образа на Роки Балбоа, предаде Франс прес. Холивудският актьор прецени, че е време да предаде щафетата на по-младото поколение, което се въплъщава от новата звездата в сагата Адонис Джонсън.

Вижте снимки на Слай >>

"Оттеглям се, с това поколение се открива един нов свят", поясни той в свое видео послание в Инстаграм, което вероятно е било записано по време на снимките на излезлия наскоро по екраните в САЩ филм "Крийд 2".

От 1975 г. Сталоун е изпълнил 8 пъти ролята на Роки Балбоа, която го направи известен в целия свят и му донесе няколко номинации за награда "Оскар", припомня БТА.

"За мен бе привилегия да създам този образ и да го представя на големия екран - каза 72-годишният актьор, сценарист, режисьор и продуцент. - Смятах, че с Роки е приключено през 2006 г. и това ме удовлетворяваше. Но изведнъж се появи този млад мъж и всичко се промени." Сталоун вероятно е имал предвид актьора Майкъл Б. Джордан, който присъствал по време на заснемането на видеото, макар че останал зад кадър.

В "Крийд: Сърце на шампион" и "Крийд 2" младият актьор е в образа на Адонис Джонсън, сина на боксьора Аполо Крийд - най-добрия приятел на Роки Балбоа. След като първоначално отхвърля предложението на режисьора Райън Куглър да бъде съживена сагата, Сталоун в края на краищата го приема. Излезлият през 2015 г. по екраните филм "Крийд: Сърце на шампион", в който Роки подготвя Адонис за битка на професионалния ринг, донесе 173 милиона долара приходи от прожекции. Осмият филм от поредицата - "Крийд 2", изглежда също ще донесе големи приходи.