Продължилият 10 години романс между бившия премиер на Италия Силвио Берлускони и 34-годишната му приятелка Франческа Паскале приключи, предаде ДПА, позовавайки се на всекидневника "Джорнале".

"Помежду им няма романтична връзка. Берлускони и Паскале вече не са двойка", пише изданието, собственост на семейството на 83-годишния бивш премиер, позовавайки се на негови служители.

В изявлението се посочва още, че Силвио Берлускони и Франческа Паскале ще запазят приятелството и добрите си отношения.

Вижте снимки >>

Паскале нашумя през годините със склонността си да изразява мнение по теми, които обикновено не се свързват с Берлускони, като например правата на хомосексуалистите.

Съобщението се появява скоро след публикация в женското седмично издание "Дива е Дона", показваща Берлускони в компанията на дама, идентифицирана като 30-годишната депутатка от "Форца Италия" Марта Фашина.

Марта Фашина

Снимка: Официален профил в Instagram

Силвио Берлускони, чиято политическа кариера беше опетнена от обвинения в корупция и секс скандали, в последно време се бори с влошено здраве, припомня БТА. Миналата година бившият премиер претърпя две операции - за ингвинална херния и чревна непроходимост.