20-годишният Хоумър Лафун поиска гаранция от 800 000 долара (703 000 британски лири) като част от молбата си "ex-parte" до Върховния съд на Калифорния в окръг Лос Анджелис, за да разшири контрола си като специален администратор на имота.

Документите, получени от Entertainment Tonight, подадени в четвъртък (20.10.22 г.) и съобщени в неделя (23.10.22 г.), показват, че 20-годишният младеж твърди, че разширяването е "необходимо", тъй като "материалната лична собственост на наследството", намираща се в апартамента на Ан, трябва да бъде преместена възможно най-скоро, за да се "избегнат допълнителни такси, разходи и възможни загуби".

Хоумър също така твърди, че чековете, направени на името на покойната актриса, трябва да бъдат договорени, заверени и внесени в банкова сметка на името на наследството възможно най-скоро, за да не бъдат анулирани.

Embed from Getty Images

Той заяви, че разрешението за предоставяне на по-голям контрол ще му позволи да "събира всички наеми и други приходи, принадлежащи на наследството, да започва и поддържа или защитава искове и други съдебни производства", както и да "изисква и получава копия от финансовите документи на (наследството)".

То също така ще му позволи да "управлява, изпълнява и прилага правата и интересите", свързани с книгата на Ан, "Наричайте ме Ан", която трябва да излезе през януари 2023 г.

Искането идва две седмици, след като съдия постанови, че Хоумър засега може да надзирава имуществото на Ан.

В навечерието на изслушването следващата седмица относно имуществото на покойната актриса Хоумър твърди, че Ан е разполагала с 400 000 долара (351 000 паунда) на свое име към момента на смъртта си и заяви, че е живяла в апартамент и не е притежавала никаква собственост.

Embed from Getty Images

Бившият на Ан Джеймс Тъпър и 13-годишният им син също присъстваха на изслушването на 11 октомври в съда в Лос Анджелис, като Джеймс заяви, че според него отношенията между сина му и Хоумър ще бъдат обтегнати, ако не присъства неутрална страна, която да помогне за посредничеството при уреждане на имуществените отношения.

На Джеймс беше казано, че може да подаде възражение срещу решението, че Хоумър е годен да надзирава имота, като следващото изслушване е насрочено за 30 ноември.

Ан, която почина, след като получи "тежка аноксична мозъчна травма" в резултат на автомобилна катастрофа през август, не остави завещание.

Тя роди Хоумър от 48-годишния си бивш съпруг Коулман Лафун, за когото беше омъжена от 2001 до 2009 г., и 13-годишния Атлас от 57-годишния актьор Джеймс Тъпър, с когото беше заедно от 2007 до 2018 г.

Embed from Getty Images