Един от 18-годишните близнаци на Илон Мъск от бившата му съпруга Джъстин Уилсън - Ксавие подаде молба за законна промяна на името и пола си и каза, че повече не желае да бъде свързван с баща си, според съдебните документи, с които "People" разполага.

Молбата е подадена от Ксавие Александър Мъск във Върховния съд на окръг Лос Анджелис малко след 18-тия му рожден ден. Той иска да промени името си на Вивиан Джена Уилсън (моминското име на майката, Джъстин Уилсън), иска да бъде признат, че е от женски пол и иска нов акт за раждане, в който да са отразени промените.

Бъдещата млада госпожица в кратко изречение, обяснява искането си за промените: "Това е желаната от мен полова идентичност и фактът, че вече не живея или не искам да бъда свързана с биологичния си баща по какъвто и да е начин, или форма", пише в молбата.

Илон Мъск и Джъстин Уилсън се запознават в университета в Онтарио, женят се през 2000 година, две години по-късно се появява първото им дете - Невада Александър, който почива само на 10 седмици от синдром на внезапна детска смърт. След това чрез инвитро през 2004 година се раждат близнаците Грифин и Ксавие. През 2006 отново чрез инвитро те се сдобиват с тризнаците Кай, Саксън и Деймиън.

Развеждат се през 2008 година.

Джъстин, която е писателка, публикува съобщение в Туитър по темата:

Мъск написа: "Толкова много обичам всичките си деца" в Туитър в чест на Деня на бащата.

Най-богатият човек в света, главният изпълнителен директор на SpaceX каза преди време, че макар "абсолютно" да подкрепя транссексуалните хора, той вярва, че "всички тези местоимения са естетически кошмар".

Мъск има щуро семейство - майка му Мей е модел и наскоро се снима по бански за известно списание

Снимка: Getty Images

Мъск се беше сгодил за Талула Райли, преди да срещне Граймс, от която има две деца. На снимката е с Талула и близнаците Грифин и Ксавие. 

Embed from Getty Images