Единственият син на Милен Цветков, 8-годишният Боян, тръгна по стъпките на своя баща. Разбира се, той е прекалено малък, за да води собствено предаване в телевизионния ефир, но благодарение на Даниел Петканов, който дълго време не само работеше с покойния журналист, но и бе негов близък приятел, детето вече се изявява пред камера в онлайн рубрика.

Пилотният епизод от поредицата вече е качен в YouTube канала на Лудия репортер, в който всяка седмица ще се появява ново видео. Както се подразбира от самото заглавие, в "Питай ме" Даниел ще задава въпроси на различни теми на малкото момче, а то ще отговаря... и обратното.

Вижте снимки на Боян и Даниел >>

В първия си разговор, двамата коментират родната политика и протестите у нас, които продължават вече повече от 70 дни. Според наследника на тв водещия основното задължение на депутатите е да помагат на хората да бъдат доволни и всичко да е организирано.

"Какви трябва да бъдат хората, които влизат като депутати в парламента?", пита го Петканов.

"Умни и добри", категорично заявява Боян.

Той смята, че бъдещите кандидати за народни представители трябва да преминат специален кастинг, преди да заемат своята длъжност, по време на който да бъдат подложени на тест за интелигентност. По думите му сегашните членове на парламента не са в помощ на никого.

"Те трябва да подадат оставка, защото хората не са доволни. Вече два месеца ги чакаме", казва второкласникът, който за момента не вижда бъдещето си в политическите среди, тъй като не му звучи интересно, а предпочита някой ден да работи като миньор.

Зрителите останаха очаровани от момчето и отправиха множество комплименти към него в коментарите под видеото.

"Говори точно като Милен", "Сигурна съм, че баща му много се е гордял с него... уникално дете, интелигентно и любопитно", "Адмирации", "С такива деца България ще преуспее" и "Много е разумен за възрастта си", гласят част от думите им.

Милен Цветков загина навръх Великден т.г. - 19 април, в жестока автомобилна катастрофа до столичния мол "Парадайс". Колата на журналиста, спряла на червен светофар на бул. "Черни връх", бе ударена отзад от джип, движещ се с много висока скорост. Зад волана на второто превозно средство бе 22-годишният Кристиан Николов, който е шофирал под влиянието на наркотични вещества.