Netflix съобщи, че ще осигури на клиентите си повече от 70 филма тази година от разнородни жанрове - комедии, драма, семейни.

Списъкът и участниците във филмите потвърждава нарастващото влияние на стрийминг компанията в киното.

Сред филмите са "Червено известие" ("Red Notice") с Райън Рейнолдс, Гал Гадот и Дуейн Джонсън, който е един от шестте екшъна, както и "Армията на мъртвите" на режисьора Зак Снайдър. Сред десетината комедии е "Не гледай нагоре" ("Don't Look Up") с Леонардо ди Каприо, Тимъти Шаламе, Дженифър Лорънс, Тайлър Пери, Мерил Стрийп.

Всички ленти ще бъдат достъпни за клиентите на Netflix в повече от 190 държави. Десет от продукциите са на език, различен от английския. Компанията си съперничи за зрители с други доставчици на стрийминг услуги - компаниите "Walt Disney", AT&T, "Comcast", "Apple", пише БТА. Конкуренцията се засилва, защото пандемията от новия коронавирус затвори киносалоните и зрителите си стоят у дома.

С темпото от един нов филм на седмица Netflix изпреварва много от холивудските студиа. "Disney" планира засега да пусне само около 25 филма за тази година в киносалоните и на канала си Disney+.

Списъкът на Netflix е с 18 драми, девет трилъра, осем анимации, осем романтични филма.

Сред другите интересни заглавия е мюзикълът "Tick, Tick... Boom!" на Лин Мануел Миранда, както и драмата "Наранени" ("Bruised"), която е първият режисьорски опит на актрисата Холи Бери.