Скарлет Йохансон и Дисни намериха общ език по делото за "Черната вдовица", съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Условията на споразумението не бяха огласени.

Скарлет Йохансон заведе дело срещу "Disney" през юли и обвини компанията, че е нарушила договора й, като е предложила филма в стрийминг канала Дисни, едновременно с излизането му в киносалоните. Доводът й беше, че това намалява хонорара й за филма, който се основава частично на приходите от киносалоните.

"Disney" отговори, че жалбата й е безпочвена и студиото е спазило условията на договора. Компанията изтъкна също, че жалбата на Йохансон демонстрира "грубо незачитане" на рисковете за публиката по време на пандемията от Covid-19.

Снимка: Getty Images

Спорът между актрисата и "Disney" се следеше внимателно в Холивуд, защото медийните компании искат да разширят стрийминг услугите си, предлагайки първокачествени продукции.

Филмът "Черната вдовица" излезе на екран на 9 юли. Приходите от него в киносалоните са над 378 милиона щатски долара. От стрийминга е донесъл около 60 милиона долара през първите 20 дена. Скарлет Йохансон изпълнява главната роля във филма.

Снимка: Официален плакат на филма / Disney

Актрисата зае първо място в класацията на сп. "Forbes" за най-високоплатените актриси през 2018 г. и 2019 г. Доходите й от юни 2018 г. до юни 2019 г. бяха 56 милиона долара