Ако с времето Холивуд е доказал едно нещо, то това е, че любовта е преходна... Поне в повечето случаи. Разбира се, някои известни двойки успяват да поддържат романса жив и до днес, но по-голямата част от звездните бракове сякаш имат срок на годност. По неписано правило семейният им живот приключва със същата бурна сила, с която е започнал.

Вижте Брад и Джен през годините >>

Така беше и с най-обичаните и влиятелни съпрузи през 2000 година - Брад Пит и Дженифър Анистън, които бяха не само любимците на Америка, но и на целия свят. Те се срещнаха през 1999 г. и 12 месеца по-късно вдигнаха пищна сватба в Малибу. Но само след 5 г., през които често са били разделени заради снимките на различни продукции, те се разведоха, а причината беше появата на Анджелина Джоли в живота на актьора. Почитателите им трудно приеха края на техните взаимоотношения, като мнозина още се надяват да ги видят заедно.

Ето че се очертава скоро те да се изправят очи в очи един срещу друг, което ще се случи на предстоящата церемония по връчването на наградите "Златен глобус", понеже всеки от тях получи номинация, с която ще се бори за статуетката. Джен за играта си в сериала "The Morning show", а Брад за превъплъщението си в "Имало едно време в Холивуд". Тази предстояща среща дава нова надежда на феновете им, че двамата биха могли да преоткрият всички причини, които навремето ги събраха. Но дали ще стане така?

За жалост шансът сценария да се развие по този начин е малко вероятен. Всъщност, те от доста време са преустановили контакт, което означава, че ако са искали - имали са достатъчно възможности да подновят връзката си.

"Между тях няма лоши чувства и те се държат приятелски един с друг. През последните няколко години се чуват периодично. Ако се озоват на едно място ще се поздравят и ще разменят любезности. Миналото им е история, която вече са преодолели. Поддържат топли отношения, но околните им придават по-голямо значение, отколкото те самите", казва източник на E!News.

Оказва се, че звездата от "Троя" дори е присъствал на 50-ия рожден ден на бившата си съпруга през февруари.

"Някой бе отправил покана към Брад да дойде на тържеството на Дженифър и той прие, защото искаше да я подкрепи в този важен за нея момент... Нищо повече. На партито присъстваха много хора, заели важно място в живота на Анистън. Двамата не се срещат, но са настроени съвсем приятелски един към друг. Това е", допълва източникът.

Фактът, че към днешна дата и двамата нямат половинка до себе си, кара много хора да се питат дали са склонни да променят това положение.

"Не се отклонявам от пътя си, за да избегна любовта, но също така и не я търся", споделя в свое скорошно интервю Пит.

"Не съм сигурен през последните 2-3 години с колко жени писаха, че се срещам, но това не е вярно", коментира той, визирайки скорошните слухове, че излиза с актрисата Алия Шоукат.

И докато той не си е поставил за цел да открие нова партньорка, пред "People" Анистън намекна, че е готова за нов романс.

"Опознаваме себе си, когато сме достатъчно уязвими, за да си позволим да се влюбим. Това е фантастично чувство и винаги си струва - независимо дали те боли или изпитваш страх. Обичах много и въпреки края на всяка една от връзките ми, намирам пукнатините, останали след тях, за красиви. Днес не бих стояла тук, ако не бяха те", каза звездата от сериала "Приятели".