Има хора, които, въпреки годините, сякаш никога не остаряват. Един от тези хора е Слаш, който днес става на 54 години.

Слаш е известен като китарист на бандите Guns N' Roses и Velvet Revolver, както и със съвместните си парчета с много популярни музиканти, като Майкъл Джексън, Ози Озбърн, Майлс Кенеди, Били Гибсън и други. Но има и доста неща, които не знаем за Слаш. Ето ги и тях:

Истинското му име е Соул Хъдсън.

Вижте снимки на Слаш >>

Роден на 23 юли 1965 г. в Лондон. Израства в Стоук-он-Трент.

Майка му и баща му са хипита. Баща му е британец на име Тони, а майка му е от афроамерикански произход и се казва Ола. Двамата се срещат в Париж. И двамата му родители работят в развлекателния бизнес. Майка му е дизайнер на облекло (тя прави някои от костюмите на Дейвид Бауи, Ринго Стар, Джон Ленън), а баща му е арт директор на звукозаписна компания.

Когато Слаш е на 11 години, се премества в Лос Анджелис с майка си. Баща му също отива да живее там няколко години по-късно. Слаш е аутсайдер в училище, тъй като не се разбира с другите деца. В средата на 70-те родителите му се разделят и той отива да живее при баба си. По това време Слаш започва да се интересува от каране на колелета (най-вече BMX), ходи на няколко състезания по каране на такива велосипеди и печели няколко награди. Когато е на 15, получава първата си китара. Започва да бяга от училище, за да свири по цял ден. В 11 клас е изключен от училище.

Важни години:

1986 г. Става един от основателите на великата банда Guns N' Roses

1995 г. - Заедно с втората си група Slash's Snakepit издават първия си албум

2003 г. - Формира бандата Velvet Revolver

През 1992 г. се жени за актрисата Рене Шурън. Развеждат се през 1997 г. През 2001 г. сключва брак с Перла Ферар, от която има двама сина. Развеждат се през 2014 г.

До момента има връзка с Меган Ходжис.

Как получава псевдонима си

Актьорът Сиймор Касъл, който е баща на неговия най-добър приятел от детинство, започва да го нарича Слаш, защото Соул не можел да стои мирно и за пет минути, постоянно бил в движение и измислял следващата си схема. (бел ред. Може би нещо между Soul (името му) и Flash (светкавица) - Slash.

Слаш обича влечугите. Има анаконда на име Сам. Снимал се е в няколко видеа с любимите си змии, с които обаче е трябвало да се раздели след раждането на сина си през 2002 г.

Истински маниак на тема динозаври е. Повечето от нас дори не могат да произнесат имената на някои динозаври, но Слаш може, както и да ни обясни разликата между едни и други видове.

Обича и слоновете. Разбира се, много от вас сигурно знаят, че е ревностен защитник на правата на животните.

Като малък е имал клептомански прояви. Веднъж дори е откраднал хамелеон. Отмъкнал е и така известната си шапка, с която се е снимал в няколко клипа. Тогава Слаш просто търсел нещо интересно, с което да се появи на участие, но нямал пари и задигнал шапката.

Веднъж откраднал и китара. Докато бил на участие в Hard Rock в Орландо, видял една китара да стои самотно в съблекалнята и я взел. Години по-късно, я върнал на същото място. Добро момче е Слаш.

Слаш

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Обожава четенето.

"Толкова време сме на път, затова просто си взимам много книги и прекарвам време в четене", споделя китаристът.

Има компания за хорър филми. Една от по-известните продукции на компанията е "Nothing Left to Fear".

Срамежлив е. Точно затова рядко виждаме лицето му. То почти винаги е покрито от буйната му коса и слънчеви очила. Слаш казва, че ни носи, защото прекалено много го е срам от публиката.

Има сърдечно заболяване - кардиомиопатия. Веднъж след свръхдоза пулсът му спира. Докторите успяват да го свестят с инжектиране на адреналин в гърдите. Дават му само чест седмици живот, но той оцелява с помощта на редица медицински процедури и отказвайки се от старите си вредни навици.

Първото място, на което репетират Guns N' Roses, било склад на Сънсет булевард в Холивуд. Аксел и Слаш живеят в него преди той да се превърне в дестинация за късни партита. Парчето "Night Train" е написано точно за тези времена.

През 1995 г. след скандал с Аксел Роуз, Слаш е принуден да напусне групата.

В официалната класация "100-те най-велики рок-сола на всички времена" присъстват две изпълнения на Слаш - "Sweet child o'mine", "November rain", съответно на 15-то и 20-то място.

През декември 2015 г. е поставен на 65-о място в класацията 100 Greatest Guitarists на списание Ролинг Стоун.

Слаш и Guns отново заедно след 20 години

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Слаш е автор на парчето "Paradise City" - едно от най-емблематичните за Guns.

През 2016 г. Слаш отново свири с Guns на фестивала Коачела.