Разводът на Арнолд Шварценегер и Мария Шрайвър може би е най-продължителният в историята на Холивуд, но след 10 години и половина вече е факт и двамата отново са необвързани.

Сагата по раздялата е приключила във вторник сутринта във Върховния съд на Лос Анджелис, съобщава "TMZ". Разводът е постигнат чрез медиация с частен съдия, той го подписал по-рано този месец, но трябвало да бъде въведен и в съдебната система.

Що се отнася до това защо този развод отне толкова време, отговорът вероятно е комбинация от липса на мотивация и много сложно споразумение за уреждане на собствеността. Арнолд и Мария живеят отделно от години, имали са връзки оттогава, но са останали с добро отношение един към друг и често са имали семейни събирания с 4-те си деца.

Разривът в брака настъпи преди повече от десетилетие, когато изтече новина, че актьорът и бивш губернатор на Калифорния, Арнолд има син от икономката на семейството Милдред. Джоузеф Баена вече е голям мъж и има актьорски амбиции.

Мария и Арнолд с децата им Катерина, Патрик, Кристина, Кристофър по време на встъпването му в длъжност като губернатор на Калифорния

Снимка: Getty Images

Информацията как са уредили финансовите си взаимоотношения е поверителна, но се знае, че са имали състояние от 400 милиона долара и се смята, че парите са разделени поравно. Те не са имали предбрачен договор. Арнолд и Мария се ожениха през 1986 г.