Актьорите Чадуик Боузман, Мишел Йео и Гал Гадот и певците Гуен Стефани, Тони Бракстън и Доктор Дре са сред избраните да получат звезди на прочутата Алея на славата в Холивуд през 2024 г., съобщи сайтът на сп. "People", позовавайки се на Холивудската търговска камара.

Сред избраниците в категорията кино освен Чадуик Боузман ("Черната пантера"), който ще бъде почетен посмъртно, носителката на "Оскар" Мишел Йео ("Всичко навсякъде наведнъж") и изпълнителката на ролята на Жената-чудо Гал Гадот са също Крис Пайн, Крис Меледандри, Кристина Ричи, президентът на "Marvel" Кевин Фейги и Маги Джиленхол.

Представителите на звукозаписната индустрия, чиито имена ще бъдат увековечени на прочутия булевард "Холивуд", освен Гуен Стефани, Тони Бракстън и Андре "Доктор Дре" Йънг са Бранди Норууд, Чарлз Фокс, Дариус Рукър, "Деф лепард", Глен Балард и Сами Хагар.

Сред знаменитостите в категорията телевизия са Юджийн Леви, Кери Уошингтън и Марио Лопес.

Посмъртно със звезда ще бъде почетен и легендарният R&B певец Отис Рединг.

Снимка: Getty Images

Сред избраниците са също актрисата Джейн Краковски, актьорът и бивша звезда на американския футбол от 60-те и 70-те години на миналия век Карл Уедърс, прочул се ролята на боксьора Аполо Крийд във филми от поредицата "Роки", и легендата на тениса Били Джийн Кинг.

Идеята за Алея на славата се заражда през 1953 г. Първата звезда е монтирана на тротоара на 15 август 1958 г., припомня БТА. С нея е почетен актьорът Престън Фостър. Официалната церемония по откриването на Алеята на славата е на 23 ноември 1960 г. Към настоящия момент звездите на прочутата алея в Холивуд са над 2700.