Шведският моден бранд "H&M" обяви, че изтегля от продажба дрехи със снимки на поп певеца Джъстин Бийбър, след като той изрази остро несъгласие с колекцията в пост в профила си в Instagram, предават чуждестранните издания.

В публикацията си 28-годиншият изпълнител твърди, че не е дал разрешение за облеклата и ги определи като "боклук".

"Стоките на "H&M", които направиха с мен, са боклук и аз не съм одобрявал това", написа изпълнителят, като насърчи своите 270 милиона последователи да не ги купуват.

От компанията казаха за АФП, че са изтеглили от продажба всички продуктите от колекцията "от уважение" към носителя на награда "Грами".

"Както с всички други лицензирани продукти и партньорства, "H&M" следваше процедурите за одобрение", обясни говорител на лейбъла. "Но от уважение към сътрудничество ни и към Джъстин Бийбър изтеглихме облеклата от нашите магазини и от онлайн продажба", добави той.

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Justin Bieber Traacker (@jbiebertraacker)

По принцип шведският производител на облекло, който е вторият по големина в света, работи с канадската музикална звезда от няколко години.

Колекцията, която бе разкритикувана от музиканта, включва блузи с качулка и с къс ръкав, аксесоари за мобилни телефони и чанта, отбелязва БТА.