Принц Хари съди издателя на британския вестник "The Mail on Sunday" за клевета.

Съпругата му Меган съди същото издание за нарушаване на авторски права и защита на информация.

Според няколко британски таблоида Хари е завел дело срещу "The Associated Publishers" за клевета в края на ноември заради статия във в. "The Mail on Sunday", публикувана през октомври. В нея се твърди, че принцът е загубил връзка с британските морски сили за специални операции Роял маринс, за които отговаряше, докато изпълняваше задължения към кралския двор.

Хари беше военнослужещ 10 години, преди да стане високопоставен член на кралското семейство с официални задължения към него. Той беше назначен на церемониалната длъжност почетен капитан във военноморските сили от кралицата през 2017 г., но трябваше да се откаже от титлата в рамките на споразумението, сключено през март, когато се премести да живее в САЩ със съпругата и сина си, пешдава БТА. Тогава медиите на Острова писаха, че наследникът на Лейди Ди е разстроен, че трябва да се откаже от военните си задължения.

Меган води дело срещу същия издател за статии, публикувани в "The Mail on Sunday" през 2019 г., в които са включени части от писмо до баща ѝ от 2018 г.

Принц Хари, който е шести по ред за наследяване на престола, многократно се е оплаквал от отношението на медиите към семейството му. Той е казвал, че това е една от основните причини да напусне Великобритания.