Британската актриса Кейт Уинслет ще получи учредената наскоро Актьорска награда за цялостно творчество на кинофестивала в Торонто тази есен.

Вижте снимки на Кейт Уинслет >>

Церемонията по награждаването ще се проведе виртуално на 15 септември, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Екранното присъствие на Кейт Уинслет е увлекателно и тя продължава да очарова и вдъхновява както публиката, така и актьорите", се казва в комюнике на генералния директор на кинофеста Джоана Висенте.

"От дебютното ѝ участие в "Небесни създания" до блокбастъра "Титаник", Кейт Уинслет играе толкова силно и смело, като се слива прекрасно с женските образите, които превъплъщава на екран", подчертава Висенте.

Александра филмс

Уинслет получи "Оскар" за най-добра актриса в "Четецът" през 2009 година. Според организаторите на канадския кинофест тя е една от най-добрите и най-уважаваните актриси от своето поколение.

Заради пандемията 45-ото издание на кинофестивала в Торонто ще се проведе от 10 до 19 септември в хибриден вариант, като ще де редуват прояви в киносалоните и в интернет. Предишната носителка на Актьорската награда за цялостно творчество беше американската актриса Мерил Стрийп.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos