Селма Блеър подаде молба за издаване на ограничителна заповед на 25 февруари, твърдейки, че Роналд Карлсон, с когото се среща от около седем години, я е нападнал физически на 22 февруари.

В съдебните документи, 49-годишната актриса казва, че бившият ѝ партньор е бил в нейния дом, за да върне ключовете. Няколко минути преди това тя се е върнала от терапията си за множествена склероза, което според нея я е направило слаба. След като пристигнал в жилището ѝ, Блеър казала на Карлсон, че не се чувства добре. Тя твърди, че в отговор той я е нападнал словесно, крещейки, че е "безполезна".

Снимка: Getty Images

Тя казва, че след това "изпаднал в ярост" и нападнал физически Блеър, "скачайки върху тялото ѝ, докато тя лежала на дивана", пише в съдебните документи, според които той също така я е душил.

Блеър заявява, че при самозащита е бръкнала с пръст в очите и устата на Карлсон, докато е крещяла за помощ от икономката си, която е била на горния етаж. Карлсон отговорил, като според твърденията сложил ръката си върху устата и лицето ѝ, "натискайки я надолу в дивана", което направило Блеър "неспособна да диша".

Снимка: AP/БТА

Тя за кратко изгубила съзнание, преди да се стигне до по-нататъшна физическа саморазправа. Твърди се, че Карлсон е ударил Блеър, натиснал е главата ѝ, "което я е накарало да падне обратно на пода и да започне да ѝ тече кръв от носа", според документите.

Карлсон си тръгнал, а Блеър се обадила на полицията в Лос Анджелис, която пристигнала същата вечер. Докато разговаряла със служителите, от носа ѝ започнало да тече кръв и тя загубила съзнание отново. Актрисата била откарана в болница за лечение с линейка, се посочва в документите.

По-късно същата вечер Карлсон е арестуван за престъпление за домашно насилие.

Тогава служителите призовават Селма да подаде молба за ограничителна заповед. Снимки, заснети от полицията на щата Лос Анджелис, показват синини около врата и брадичката ѝ, както и следи по ръцете ѝ. Блеър отбелязва в документите, че е била особено уплашена, тъй като според нея Карлсон има нерегистрирано и заредено огнестрелно оръжие в дома си и по време на предполагаемото нападение я е заплашил да я убие.

Съдия от Върховния съд на Лос Анджелис издава ограничителна заповед на Блеър на 25 февруари според съдебни документи, получени от сп. "People". По-късно Карлсон подава молба за собствена ограничителна заповед, която е отхвърлена. Адвокатите и на Блеър, и на Карлсон не отговориха веднага на молбите за коментар на сп. "People".