Джордж Клуни е бил хоспитализиран с панкреатит, след като е свалил близо 13 килограма за предстоящия си филм "The Midnight Sky", съобщава британският "Мирър".

59-годишният Клуни е свалил килограмите за ролята си във филма като астроном, който оцелява след апокалиптично събитие, но е откаран в болница със стомашни болки, в крайна сметка диагностицирани като панкреатит, и е прекарал седмици във възстановяване.

Вижте снимки на Джордж и Амал >>

"Мисля, че се опитвах да отслабна твърде бързо и вероятно не се грижех достатъчно за себе си", споделя актьорът и режисьор на филма, като добавя: "Отне ми няколко седмици, за да се оправя, а като режисьор не е толкова лесно, защото имате нужда от енергия. Бяхме на този ледник във Финландия, което направи работата много трудна. Но със сигурност помогна за изграждане на характера."

Освен всичко останало Джордж е трябвало да пусне брада за ролята, което очевидно не е било голямо удоволствие за съпругата му Амал.

"Отгледах голяма грозна брада и синът ми я обичаше, защото искаше да крие разни неща в нея. Но съпругата ми и дъщеря ми бяха наистина щастливи, когато тя изчезна, защото беше много трудно да се открие лице под цялата тази бъркотия."

Семейство Клуни са родители на 3-годишните близнаци Александър и Ела и прекарват пандемията в Холивуд Хилс.

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Наистина не сме мръднали от февруари", казва Клуни.

Актьорът добави, че е бил зает с готвене за семейството и извършване на домашни задължения в къщи, боядисване и лакиране на дървени мебели.