Никълъс Медфорт-Милс (бивш румънски принц Николае), потвърди на своята страница във Фейсбук, че има 3-годишна дъщеря от Николета Кържан, след като дълго отричаше каквато и да било връзка с нея. Тестът за бащинство, на който впоследствие се подлага, опровергава думите му.

Вижте принца и съпругата му >>

"Г-жа Николета Кържан се съгласи с настояването ми за тест, който да установи дали имам връзка с предполагаемото ми дете. Резултатът беше положителен, показвайки че съм баща на детето", написа принц Николае.

"Като се има предвид контекстът, в който детето се появи и фактът, че аз самия не поддържах топли взаимоотношения с майка си, реших да поема правна отговорност за него. От съображения да защитя интересите на детето, считам, че всеки аспект от живота ѝ е от строго личен характер. Поради желанието ми да предпазим дъщеря ми и да не я подлагаме на медиен риск или тормоз, реших да спра коментарите по този въпрос"
, допълва в официалното си изявление румънският аристократ.

Кържан отговори на публикацията на Никълъс със следните думи: "27 май 2019 г. - един от най-изненадващите дни, дошъл при мен чрез урок за търпение и вдъхвайки ми увереност, че истината винаги побеждава."

Никълъс, който е внук на последния монарх на Румъния, крал Михай I, и далечен роднина на кралица Елизабет от Обединеното кралство, бе премахнат от наследствената линия на символичния румънски трон през 2015 г. Докладите сочат, че неговото отстраняване се дължи именно на скандала около връзката му с Николета.

Тогава в съобщение, публикувано от Никълъс, той прие решението.

"На 1 август 2015 г. Негово величество крал Михай I, моят дядо, взе решението да оттегли титлата на принца на Румъния, както и мястото му в наследствената линия за румънската корона. Това решение, предполагам, идва от време, когато размишлявах върху бъдещето на нашата страна и дом, а също и върху ролята, която мога да имам в техния напредък. Позицията на принц и присъствието в кралството на Румъния налагат определени правила на живот, които ми е трудно да приема. Ето защо, с много болка в душата ми, вярвам, че решението на Негово величество кралят е добре дошло за мен. В бъдеще ще се стремя да служа на моите идеали и принципи по различен начин", написа Милс.