След цветнокожата актриса, която избраха да се превъплъти в русалката Ариаел, сега студио "Disney" се спря младата метиска (дете, родено от смесен брак) Рейчъл Зиглър да изпълни ролята на Снежанка в екшън адаптацията на класиката от 1937 г.

Това е светкавичен възход за младата певица и актриса, която изпълнява първата си роля в очаквания през декември римейк на лентата "Уестсайдска история".

Майката на Рейчъл Зиглър е колумбийка, а бащата - поляк. Тя е избрана за ролята на Мария в "Уестсайдска история" на Стивън Спилбърг, когато е едва на 17 години. За нея кандидатстват повече от 30 000 актриси. Екипът е впечатлен от гласа на Зиглър.

Вижте снимки на Рейчъл >>

"Изключителните вокални качества на Рейчъл са само един аспект от таланта ѝ", каза бъдещият режисьор на продукцията Марк Уеб. "Нейната сила, интелигентност, оптимизъм, ще станат неразделна част от преоткриването на приказната класика на "Disney".

Снимките ще започнат през 2022 г.

Изборът на метиска за ролята на Снежанка е нов признак, че киностудиото отстъпва след обвиненията, че избира главно бели главни образи, припомня БТА.

В "Мулан" (2020) и "Аладин" (2019) на "Disney" вече се появиха първите роли на представители на различни раси, дължащи се на натиска за разнородност.