От Бъкингамския дворец обявиха, че започва разследване, след като лондонският в."Times" писа, че бивш служител обвинява в тормоз херцогинята на Съсекс.

Официално оплакване е подал Джейсън Кнауф, бивш секретар по комуникациите на Меган и съпруга ѝ принц Хари. Кнауф сега работи за принц Уилям, по-големият брат на принц Хари. Според обвиненията с лошото си отношение Меган е принудила двама лични асистенти да напуснат и карала служителите да се чувстват "унизени".

От двореца съобщиха, че са много загрижени по този повод. В изявлението се посочва, че отделът по човешки ресурси ще проучи обстоятелствата, описани в статията и ще потърси мнението на настоящи и бивши служители.

Американската актриса Меган Маркъл, известна с ролята си в сериала "Костюмари", се омъжи за принц Хари, внук на британската кралица Елизабет Втора, през май 2018 г. на пищна церемония в замъка Уиндзор. На следващата година се роди синът им Арчи, припомня БТА. Миналата година херцозите на Съсекс обявиха, че се оттеглят като високопоставени членове на британското кралско семейство, за да водят независим живот и се преселиха в САЩ. Раздялата им с официалните им роли в кралското семейство бе потвърдена официално преди две седмици.

Снимка: Getty Images

Обвиненията в тормоз бяха публикувани четири дни преди излъчването на специално интервю на Хари и Меган за американската тв звезда Опра Уинфри, в което се очаква да разкрият подробности за решението си да се оттеглят от задълженията си като членове на кралското семейство. В откъс от предварително записания разговор, излъчен вчера като анонс за предаването на 7 март, Меган обвинява Бъкингамския дворец, че "разпространява лъжи" за нея и съпруга ѝ, както и че двамата няма да мълчат. Анонсът бе излъчен часове, след като от двореца съобщиха намеренията си да разследват обвиненията срещу Меган.

Стопкадър: YouTube

Внукът на кралица Елизабет Втора и половинката му разпространиха изявление, в което отричат херцогинята на Съсекс да е тормозила когото и да било. Говорител на Меган каза, че тя е "натъжена от поредната атака срещу личността ѝ, особено защото тя самата е била обект на тормоз и е дълбоко ангажирана да подкрепя хора, изпитали болка и травма".

Стопкадър: YouTube