Снимки на новия български късометражен филм със заглавие "Това, което остава" ще наложат затварянето на две основни улици в Бургас в събота, 7 януари, обявиха от пресцентъра на Община Бургас.

Подземният участък на ул. "Гурко" ще бъде затворен за движение на коли от 8:00 до 10:00 часа, след което между 10:30 и 12:30 часа снимачният екип ще се премести в отсечката от ул. "Св. св. Кирил и Методий" между ул. "Демокрация" и ул. "Оборище". От общинската администрация призовават в посочените периоди шофьорите да използват обходни маршрути.

През декември стана ясно, че проектът е на независимата продуцентска компания NoBlink. Той кандидатства за съфинансиране от бургаския общински фонд "Култура" и от настоящото съобщение се разбира, че е бил одобрен.

Продуцент на лентата е актьорът Александър Алексиев, а в една от главните роли ще се снима световна звезда, чието име той не обяви официално, но разкри, че тя иска да популяризира родния си град и така да провокира интереса на международни продукции да снимат в Бургас.

Основни теми в продукцията с продължителност 24 минути са войната по пътищата и корупцията, а историята е вдъхновена от реални събития от живота на режисьора Димитрис Георгиев, пише БТА. Сюжетът проследява деня на младо момче на 17 години на име Ян.

"Този ден започва с телефонно обаждане, в което той разбира, че сестра му е загинала в катастрофа. В рамките на 13-14 часа от същия този ден от момче той става мъж", разказа през декември Алексиев.

Тогава той допълни, че в Бургас има много локации, които не съществуват в другите градове, изключително кинематографични са и дават много добра перспектива за снимане.

Снимка: Официален профил в Instagram