Снимките на третия филм "Фантастичните животни" в Хартфордшир, Англия, бяха прекратени след положителна проба на член от екипа за новия коронавирус, съобщи в. "Daily Mail".

Киностудиото "Warner Bros." не дава информация кой е заразеният, но работата е прекратена и никой не знае кога ще бъде подновена. Има съмнения, че болният може да е с южноафриканския вариант на коронавируса.

Източник от екипа каза, че за да бъдат спрени снимките, вероятно заразеният е незаменим човек от актьорския състав. Сред звездите във филма са Джуд Лоу, Мадс Микелсен, Еди Редмейн.

Британските власти съобщиха тази седмица за 11 заразени с южноафриканския вариант на новия коронавирус, някои от които в Хартфордшир, предава БТА. Предполага се, че той е по-устойчив на съществуващите ваксини.

Третият филм от поредицата "Фантастичните животни" трябваше да излезе по екраните тази година, но заради пандемията от Covid-19 това беше отложено за юли 2020 г. В първите два филма ролята на злодея Гелерт Гринделвалд изпълни Джони Деп, но за третия той беше заменен от Мадс Микелсен, след като загуби делото за клевета срещу британския таблоид "The Sun". Той го заведе заради публикация от 2018 г., в която е наречен "бияч на съпруги".