След две години без водещи на Оскари, не би ли било чудесно да бъде предложен супергерой за водещ тази година? Такива слухове се появиха през януари, когато бе съобщено, че Академията е помолила не кого да е, а самия Спайдърмен, британската звезда Том Холанд, да оглави събитието, след като преди това той изрази интерес.

Дали обаче е така, не е ясно, тъй като актьорът твърди, че няма време. 25-годишният мъж заяви в подкаста на "Sky News", че това не е нещо, с което може да се ангажира.

"Не, просто нямам време. Започвам да снимам след шест седмици и това е най-голямото начинание, с което някога съм се захващал, наистина имам много работа, която трябва да свърша. Така че за съжаление в момента просто нямам време", заяви актьорът.

Не е изненадващо, че е толкова зает, тъй като в момента Холанд е голяма звезда в Холивуд. Последният му филм, "Спайдърмен: Без път към дома", се превърна в касов хит и е на път да изпревари "Аватар" и да стане третият най-касов филм в САЩ.

Снимка: Getty Images

Сега той се завръща по киноекраните в "Uncharted" - историята за произхода на героите от едноименните видеоигри, които са любими на милиони - включително и на Холанд. Въпреки това, той подчерта, че не е необходимо да сте геймър, за да се насладите на филма.

"Често си мисля, че при филмите за видеоигри феновете на игрите се чувстват разочаровани, защото могат да бъдат героите в игрите, но не могат да бъдат героите във филма. А хората, които не са фенове на игрите, не разбират филма, защото не са играли игрите", казва той.

"Но разликата в нашия филм е, че разказваме история, която не е съществувала в игрите - така че феновете получават изцяло нова история, а хората, които не са играли игрите, получават история за произхода, така че могат да наваксат."

Холанд е в ролята на младия Нейтън Дрейк, който се съюзява с опитния ловец на богатства Виктор "Съли" Съливан, изигран от Марк Уолбърг, за да се опитат да получат изгубено богатство.