Spice Girls се завръщат, но на малкия екран. 

Момичетата от британската група са в "преговори" за предстоящ филм. Очаква се да включва най-големите им хитове и ще бъде продуциран от компанията, която стои зад "Речта на краля" и хита на Netflix - "Heartstopper".

"Все още са в ранен етап на преговорите, но разговарят с утвърдени имена в бизнеса, което доказва, че приемат сериозно завръщането си", споделя източник от филмовата индустрия пред "Grazia".

Според "Daily Mail" една от вокалистките - Джери Халиуел ще води проекта. "Всички са много развълнувани", добавя още източникът. По негови думи момичетата не участват в него. Историята по-скоро се върти около дете с музикална кутия, което е обсебено от Spice Girls.

"Той ще бъде одобрен от групата - и петте са се подписали - ще включва няколко техни песни. Джери е адски мотивирана и редовно разговаря с продуцентите, като им предлага идеи", разкрива информираният.

Виктория Бекъм, Гери Халиуел, Ема Бънтън, Мелани Чишолм и Мелани Браун

Снимка: Getty Images

"Проектът е следствие от твърденията, че групата ще се събере отново по повод 30-годишнината си догодина", допълва. Твърди се, че са били поканени да бъдат хедлайнери на Гластънбъри, но Виктория Бекъм отклонила поканата да пее на живо.

Иначе момичетата са снимали още един филм през 1997 г. "Spice World" събра повече от 125 милиона щатски долара и се превърна в най-печелившият проект на музикална група за всички времена.