Сръбският режисьор Мирослав Алексич е бил задържан в Белград по подозрение за изнасилване и сексуален тормоз, съобщи сръбското министерство на вътрешните работи, съобщи БТА.

Задържането е било направено след изявления на актрисата Милена Радулович, че по време на обучението й в театралната школа на Алексич в Белград тя нееднократно е била сексуално насилвана. По това време тя била на 17 години.

Полицията съобщи, че в периода от 2012 г. до 2020 г. в школа за актьорско майсторство в Белград, чийто собственик е Алексич, той сексуално насилвал пет свои ученички, които по това време са били малолетни, съобщава белградският встник "Политика".

Изповедта на актрисата Милена Радулович показва колко секуалното насилие присъства в нашето общество, но и колко трудно е то да се забележи и да се съобщи за него, заяви председателката на Координационния орган за равноправие между половете Зорана Михайлович, която благодари на актрисата Милена Радулович за смелостта да съобщи за насилника, пише "Политика".